Kvalitetskontrol af udstøbninger i elementbyggeri

Afspilningsliste

3 Videoer

Mira-scanner giver sikkerhed for kvalitet

Scanningen udføres af en såkaldt Mira-scanner med en lavfrekvent ultralydstomografi – altså snitbilleddannelser og 3D-rekonstruktioner af de strukturer, der er i et materiale ved hjælp af gennemtrængende stråling eller bølger. Til forskel fra boreprøver er scanningen derfor ikke-destruktiv.

Mira-scanneren indeholder 42 små dioder og udsender og opfanger ultralydssignaler.

Kunden kan vælge, hvad man helt specifikt vil have undersøgt. Efter en ultralydscanning får kunden dokumentation for arbejdet både i form af billeder og tekst. Betonscanning giver dermed kunden sikkerhed for, at sammenstøbningerne er kvalitetsmæssigt i orden.

Scanninger overholder krav i Bulletin No. 5

Når vi scanner elementbyggeri, overholdes samtlige krav til kvalitetssikring i Bulletin No. 5 for sammenstøbte fuger. Bulletin No. 5 går på boreprøver men omregnes nemt til scanning.

Acceptkriterierne for udvidet kontrol er ifølge Bulletin No. 5 en max luftlomme på op til 17 mm pr. prøve. Dette ses nemt på vores scanninger, da der er mållinjer både på x- og y-aksen.

Hvem er Betonscanning.dk

Betonscanning har eksisteret siden 2016. Direktør i Betonscanning.dk er Bjarne Poulsen, der i 25 år har arbejdet med udstøbning af elementer i sit tidligere virke som direktør i og ejer af Vergutech Betonteknik. Selve betonscanningen udføres af et kompetent team af fagspecialister med mange års erfaring i betonbyggerier.

Vores ønske er at levere en unik service med præcision, der bygger på høj faglighed og stor faglig integritet. Hos betonscanning.dk får I en omhyggelig og grundig betonscanning.

Hvem er vores kunder

Blandt vores kunder er NCC (fx Papirøen og Kronløbsøen), Per Aarsleff A/S (Carlsberg Byen), CG Jensen (Rødovre Port), PH Montage og MT Højgaard Danmark A/S.

Vi har en fast samarbejdsaftale med Saint-Gobain Weber (Danmark) om, at deres kunder tilbydes betonscanning som en del af udstøbningen af fugerne.

Hør Saint-Gobain fortælle om samarbejdet med Betonscanning.dk